Кримський міст обрушиться: у незаконній будівлі з'явилися нові серйозні проблеми
Категорія
Україна
Дата публікації

Кримський міст обрушиться: у незаконній будівлі з'явилися нові серйозні проблеми

Кримський міст обрушиться: у незаконній будівлі з'явилися нові серйозні проблеми
Джерело:  online.ua

У кримських окупантів виникли нові проблеми з Кримським мостом, який Путін незаконно побудував на анексованому українському півострові. Через них на півроку перенесли запуск поїздів - на думку експертів, це підтверджує те, що навіть самі окупанти сумніваються в тому, що Кримський міст під пасажирськими потягами не рухне. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реаліі".

Російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар впевнений, що Кримський міст рано чи пізно обрушиться. Причиною обвалення споруди він називає небезпечні карстові порожнини в районі опор.

"Керченський півострів рясніє карстами - вони формуються в карбонатних породах, яких багато в Криму ... Якщо обвалюються тунелі, то це серйозна річ ... В цьому місці за геологічними умовами будувати нічого не можна", - відзначає експерт.

Він вважає, що навіть якщо окупанти і зважаться пустити потяги по Кримському мосту, то нічого доброго з цього не вийде.

"У цього моста погана історія буде, рано чи пізно його не стане, але головне, щоб ніхто не загинув", - попереджає геолог, відзначаючи, що міст не витримає навантажень, так як його арочна конструкція не призначена для руху важких габаритних потягів.

Слід зазначити, що самі окупанти не розкривають справжніх проблем з Кримським мостом. Вони заявляють, що перенесли на півроку запуск поїздів нібито через знайдений біля моста історичний артефакт і необхідность проведення розкопок. Фахівці називають цю відмовку несерйозною.

"При чому тут розкопки, які вони тільки зараз виявили ... Знайшли таку мульку. Вибачте, половину Москви знесли. При чому тут артефакти? Це відмазка для царя, щоб ще і грошей додатково дали", - коментують ситуацію експерти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, ділянка траси "Таврида", що будується на Кримському мосту, повністю обрушилася в результаті страшної аварії. Інцидент стався через водія самоскида, який врізався в конструкцію і збив дві укладені балки шляхопроводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?