Кримський міст почав приносити проблеми: окупанти Криму здивували несподіваним визнанням
Категорія
Україна
Дата публікації

Кримський міст почав приносити проблеми: окупанти Криму здивували несподіваним визнанням

Кримський міст почав приносити проблеми: окупанти Криму здивували несподіваним визнанням
Джерело:  online.ua

Скандальний Кримський міст, який незаконно побудував президент Росії Володимир Путін на українському півострові, почав приносити проблеми окупантам. Зокрема, так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов назвав Кримський міст проблемою в боротьбі з коронавірусною інфекцією. За його словами, на мосту неможливо організувати повну перевірку людей, що в'їжджають в окупований Крим. Про це Аксьонов заявив на нараді, присвяченій ситуації з поширенням коронавіруса, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Наша проблема з точки зору протиепідеміологічної ситуації - це Кримський міст, тому що якщо в аеропорту і на кордоні ми можемо організувати тотальну перевірку, то на мосту, ні. Це наша "ахіллесова п'ята" в цьому плані", - поскаржився Аксьонов.

При цьому Аксьонов запевнив, що в окупованому Криму не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом. За його словами, на медичному амбулаторному контролі знаходяться 182 людини, в стаціонарах - 10 осіб. При цьому ні у кого коронавірус, за твердженням Аксьонова, не було підтверджено. Також Аксьонов поскаржився, що на українському півострові спостерігається дефіцит з медичними масками.

Слід зазначити, що в Україні б'ють на сполох через загрозу поширення коронавіруса в ОРДЛо і Криму, де немає тестів на підтвердження інфекції. Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомляла, що за минулий тиждень близько 600 місцевих жителів ОРДЛО звернулися до лікарів із симптомами ГРВІ, з них підозрюють пневмонію у 91 людини. Що відбувається в захворюваністю в окупованому Криму - невідомо. Денисова закликала міжнародні гуманітарні організації, які мають доступ до ОРДЛО, забезпечити окуповані Росією українські регіони тестами на COVID-19, медичними препаратами та засобами особистого захисту цивільного населення, а також провести інформаційну кампанію щодо недопущення поширення коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в постійному представництві України при ООН нагадали Москві, що відповідальність за загрозу поширення коронавірусної інфекції в Криму і на Донбасі зараз повністю лежить на Росії  - представники місії вимагають, щоб РФ інформувала міжнародну спільноту про заходи, які вживаються для боротьби з поширенням COVID19 на окупованих українських територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?