Критично важливо - до команди Зеленського звернулися з невідкладною вимогою
Категорія
Україна
Дата публікації

Критично важливо - до команди Зеленського звернулися з невідкладною вимогою

Критично важливо - до команди Зеленського звернулися з невідкладною вимогою
Джерело:  online.ua

Команда ЮНІСЕФ звернулася з невідкладним проханням до команди українського лідера Володимира Зеленського. В організації, яка діє під егідою ООН, просять не скасовувати видачу бебі-боксів в Україні, який видавався батькам при народженні дитини в рамках програми "пакет малюка". У ЮНІСЕФ вважають таку допомогу сім'ям критично важливою, так як на суму компенсації в розмірі 5 тисяч гривень, яку пропонує Кабмін замість бебі-боксу українським сім'ям, батьки не зможуть купити всю дитячу продукцію, яка була передбачена в "пакеті малюка". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу організації.

"Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми - "пакет малюка", який останнім рішенням уряду замінюють на грошову виплату. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу у вигляді пакетів. Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх сімей, незалежно від їх соціально-економічного статусу ", - йдеться в зверненні.

У ЮНІСЕФ підкреслили, що згідно з останнім опитуванням, позитивний вплив програми на сімейний бюджет відчули на собі 79% одержувачів допомоги. Майже половині одержувачів "пакета малюка" вдалося істотно заощадити на покупці товарів для немовляти на перших місяцях життя. В організації додали, що дитяча продукція з "пакету малюка" в роздріб обійдеться батькам на 50-200% дорожче.

"Ми закликаємо уряд продовжити програму "пакет малюка", яка підтримує сім'ї новонароджених по всій Україні. Абсолютна більшість батьків підтримують цю ініціативу і відзначають її вплив на власний бюджет. Пакет малюка може стати ефективним інструментом підтримки вразливих сімей в ці непрості часи", - зазначила глава Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер.

Як відомо, раніше в Україні припинили видачу "бебі-боксів" - безкоштовних пакетів, в яких було все необхідне для новонародженого, що видавалися в пологовому будинку. Зокрема, в "пакеті малюка" були пелюшки, підгузники, одяг, засоби гігієни, іграшки та інші засоби першої необхідності для новонародженої дитини. Замість бебі-боксів вирішили видавати грошову компенсацію в розмірі 5 тисяч гривень. Відповідне рішення прийняв Кабмін 29 липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фонд ЮНІСЕФ присоромив українську владу за українців, які провели карантин в самих некомфортних умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?