Кривава доба на Донбасі - невтішні новини від штабу ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

Кривава доба на Донбасі - невтішні новини від штабу ООС

Кривава доба на Донбасі - невтішні новини від штабу ООС
Джерело:  online.ua

Окупаційні війська на Донбасі посилили обстріли за добу у п'ятницю, 10 липня. Внаслідок збройних випадів підрозділи Об'єднаних сил зазнали нових втрат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр ООС у Facebook.

За оприлюдненими даними, ворог 17 разів порушив режим припинення вогню — набагато більше, аніж у попередні дні.

Бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" обстрілювали околиці Причепилівки, Оріхового, Троїцького, Хутору Вільного, Новотошківського, Новолуганського, Катеринівки у зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ".

Також у зоні відповідальності "Схід" обстріли зафіксували під Водяним, Авдіївкою, Невельним, Лебединським. Ворог використали різноманітні гранатомети, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю.

"За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів, на превеликий жаль, один український захисник загинув, ще троє – отримали поранення. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, а пораненим воїнам бажає скорішого одужання", - підкреслили у штабі.

Українська сторона відповіла окупантам на обстріли, аби подавити ворожий вогонь. Наразі відомо про ліквідацію 3 бойовиків та поранення 3 інших.

Нагадаємо, 10 липня лише днем агресор обстрілами поранив 3 українських захисників. Один з трагічних інцидентів пов'язаний із влучанням ворожої міни прямо у траншею ОС.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні у Берліні сторони "нормандського формату" обговорили новий законопроєкт про особливий статус Донбасу, до якого додали так звану "формулу Штайнмаєра". За словами очільника ОПУ Андрія Єрмака, Київ наразі домінує у переговорах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?