Україна домінує - Єрмак вразив заявою про переговори з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна домінує - Єрмак вразив заявою про переговори з Путіним

Україна домінує - Єрмак вразив заявою про переговори з Путіним
Джерело:  online.ua

У Берліні сторони "нормандського формату" обговорили новий законопроєкт про особливий статус Донбасу, до якого додали так звану "формулу Штайнмаєра". Зокрема, обговорювалася її імплементація до законодавства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ очільника ОПУ Андрія Єрмака.

За його словами, процес може призвести до прориву у врегулюванні.

"Якщо формула присутності та участі представників територій, яких запропонувала Україна, буде працювати — це стане потужним кроком для того, щоб законодавчі акти, які передбачувані мінськими домовленостями, почали розглядати у Верховній Раді й були винесені на публічне обговорення", - підкреслив він.

Також Єрмак відзначив зміну позиції офіційного Києва на переговорах.

"Україна сьогодні дійсно домінує у переговорах та у міжнародних партнерів немає сумнівів, що Україна наполегливо йде шляхом виконання своїх зобов'язань", - додав він.

Нагадаємо, про розробку нового законопроєкту з внесеною до нього "формулою Штайнмаєра" в ОПУ оголосили 17 червня. Єрмак наголосив, цей законопроєкт обговорювали з українськими представниками з ОРДЛО, які наразі присутні у Тристоронній контактній групі.

Згадана "формула" - це алгоритм для врегулювання конфлікту, однак він стосується лише політичної його частини.

На думку колишнього міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра, закон про особливий статус ОРДЛО повинен набувати чинності, коли проведені там місцеві вибори визнають легітимними. Головна проблема — присутність окупаційної адміністрації та бойовиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, нову зустріч "нормандської четвірки" необхідно організувати якомога скоріше, вважають в Офісі президента України. Очільник структури Андрій Єрмак виступив зі спеціальним закликом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?