Якомога скоріше - у Зеленського виступили з терміновим закликом
Категорія
Україна
Дата публікації

Якомога скоріше - у Зеленського виступили з терміновим закликом

Якомога скоріше - у Зеленського виступили з терміновим закликом
Джерело:  online.ua

Нову зустріч "нормандської четвірки" необхідно організувати якомога скоріше, вважають в Офісі президента України. Очільник структури Андрій Єрмак виступив зі спеціальним закликом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 10 липня.

За словами політика, йдеться саме про саміт на рівні лідерів. Організувати його потрібно найближчими місяцями. У Києві наразі відчувають безпрецедентний рівень підтримки з боку Берліна й Парижа.

"Мабуть, ми ніколи не відчували настільки сильно підтримки з боку наших міжнародних партнерів, як на останній зустрічі в Берліні. Крім того, зараз жодних умов, жодних передумов для зняття санкцій проти Росії немає, мова про це не йде. Усі дуже добре оцінюють зусилля України", - підкреслив Єрмак.

Очільник ОПУ додав, між учасниками переговорів триває розробка реального забезпечення припинення вогню — на відміну від сьогоденного декларативного. Водночас активно тривають обговорення про новий обмін бранцями, а також сторони наблизилися до узгодження плану розмінування.

Єрмак додав, українська сторона дотримується "червоних ліній", перейти які неможливо. Це — відновлення контролю на кордоні, виведення окупаційних військ. Без таких умов неможливо провести жодні вибори. Місцеві вибори в Україні готують до 25 жовтня, однак майже неймовірно провести їх в ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники ОБСЄ з 4 квітня до 20 червня зареєстрували у зоні проведення Операції Об’єднаних сил понад 1,3 тисячі порушень. Перш за все йдеться про вогонь із застосуванням зброї, якої не повинно бути на передовій за мінськими угодами. Вони закликали сторони не допустити ескалації, бо страждає мирне населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?