Становище ускладнюється - ОБСЄ б'є на сполох через загострення в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Становище ускладнюється - ОБСЄ б'є на сполох через загострення в Україні

Становище ускладнюється - ОБСЄ б'є на сполох через загострення в Україні
Джерело:  online.ua

Представники ОБСЄ з 4 квітня до 20 червня зареєстрували у зоні проведення Операції Об'єднаних сил понад 1,3 тисячі порушень. Перш за все йдеться про вогонь із застосуванням зброї, якої не повинно бути на передовій за мінськими угодами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Яшата Халіта Чевіка, голову СММ ОБСЄ в Україні.

За його словами, місія виявила п'ятикратне збільшення військової техніки поблизу лінії зіткнення, зокрема й у житлових районах.

"Періоди високої напруженості супроводжувалися спалахами насильства, що призводило до збільшення кількості жертв серед цивільного населення. Протягом звітного періоду СММ підтвердила інформацію про 26 жертв серед цивільного населення, з-поміж яких 21 — унаслідок обстрілів", - додав представник місії.

Він пояснив, у зазначений період обстріли пошкодили 40 громадських та приватних об'єктів. Спостерігачі на тлі таких подій закликають сторони розвести зброю та не допускати облаштування позицій у населених районах, кварталах.

"Становище цивільного населення додатково ускладнюється тим, що контрольні пункти в’їзду-виїзду закриті через заходи, що їх вживають у зв’язку з пандемією COVID-19. Як наслідок, люди не мають змоги забрати власні пенсії або позбавлені медичного лікування", - підкреслив Чевік.

Іншою проблемою — безпосередньо для місії — стали перешкоди для патрулів на окупованих територіях.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві оборони заявили, що окупаційне командування на Донбасі перейшло до нової підступної тактики війни проти України. Згідно з поясненням відомства, йдеться про високу ворожу присутність у сірій зоні, яка приховується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?