Криваві протести та відсутність інтернету: що відбувається в Ірані
Категорія
Світ
Дата публікації

Криваві протести та відсутність інтернету: що відбувається в Ірані

Криваві протести та відсутність інтернету: що відбувається в Ірані
Джерело:  online.ua

Близько 80 жителів Ірану втратили доступ до інтернету майже на 4 дні через масові заворушення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Протестні акції почалися у п'ятницю, 15 листопада. Інтернет-покриття почало потроху погіршуватися вже наступного дня.

Загалом за 4 дні заворушень показник трафіку впав до 5% він нормального у країні рівня. Про це свідчать дані моніторингової організації NetBlocks. Фахівці відстежують покриття по всьому світу за допомогою наявності маршрутизаторів, серверів, мобільного зв'язку.

На думку представників технічної фірми Oracle, це "найбільше відключення інтернету, яке коли-небудь спостерігалося в Ірані".

Нагадаємо, іранці вийшли на вулиці багатьох міст через раптове підвищення цін на бензин. Окрім того, люди невдоволені урядовими квотами на продаж палива у роздріб.

Міжнародна організація Amnesty International стверджує, що понад 100 протестувальників могли загинути на акціях в Ірані. Спільнота закликала місцевий уряд припинити жорстоке придушення протестів.

Як повідомляв ONLINE.UA, масові заворушення через кризу обіцянок парламенту відбуваються у грузинському Тбілісі. Демонстранти неодноразово намагалися встановити намети у центрі міста та билися з силовиками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?