Намети та опозиція: у Тбілісі відновили протести перед парламентом
Категорія
Світ
Дата публікації

Намети та опозиція: у Тбілісі відновили протести перед парламентом

Намети та опозиція: у Тбілісі відновили протести перед парламентом

У вівторок, 19 листопада, грузинські протестувальними встановили намети перед будівлею парламенту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Група активістів провела ніч на площі. Учасниками акцій стали представники опозиційних сил.

"Нічого не змінюється і протест з вимогою відставки уряду і призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою триває", - цитує видання Акакія Бобохідзе, одного з лідерів "Європейської Грузії".

Він нагадав, що Тбіліський міський суд розгляне справу 37 затриманих осіб. Цих протестувальників опозиціонер назвав жертвами політично мотивованого переслідування.

Нагадаємо, протестувальники вимагають провести дострокові вибори. Це пов'язано з невиконанням депутатами обіцянки щодо реформи виборчого процесу. Остання полягає у впровадженні пропорційної системи виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, грузинські силовики вирішили вдатися до найжорсткіших заходів під час протестних акцій у понеділок, 18 листопада. МВС оголосило, що активісти повинні протягом 30 хвилин залишити площу перед парламентом. Спецпризначенці після завершення зазначеного часу почали силою розганяти мітинг. Їх "підтримав" водомет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?