Кривавий Місяць: пряма трансляція найбільшого затемнення століття
Категорія
Технології
Дата публікації

Кривавий Місяць: пряма трансляція найбільшого затемнення століття

Кривавий Місяць: пряма трансляція найбільшого затемнення століття
Джерело:  online.ua

27 липня 2018 року увесь світ зможе поспостерігати за унікальним космічним явищем - на небі відбудеться найтриваліше в XXI столітті місячне затемнення, яке триватиме майже дві години. Кривавий Місяць 2018 року, так астрономи називають явище, коли супутник повністю входить у тінь Землі, повідомляє ONLINE.UA.

Місячне затемнення відбувається, коли Земля опиняється між Сонцем і Місяцем, і наш супутник потрапляє в тінь Землі, тобто, по суті, ці небесні тіла вибудовуються в ряд.

Цікаво, що цього разу Місяць буде виглядати меншим, ніж зазвичай, оскільки він буде знаходитися в апогеї - тобто на максимальній відстані від Землі.

Зважаючи на погодні умови в Україні, за усіма головними подіями в небі можна буде поспостерігати тут, де відбуватиметься пряма трансляція.

Зазначимо, що найкраще затемнення буде видно українцям в східних регіонах: на Донбасі, в Дніпропетровській і Харківській областях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти попередили про небезпечний вплив Кривавого Місяця  на здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?