Кризове оновлення бюджету України - комітет затвердив зміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Кризове оновлення бюджету України - комітет затвердив зміни

Кризове оновлення бюджету України - комітет затвердив зміни
Джерело:  online.ua

Профільний комітет не погодився з проєктом зміни бюджету України на 2020 рік, який запропонував Кабмін. Члени комітету розробили свої пропозиції щодо зміни бюджету, які будуть розглянуті на позачерговому засіданні Верховної Ради в понеділок, 13 квітня. Які зміни в бюджет пропонує комітет, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram, передає ONLINE.UA.

Зокрема, за словами Гончаренка, профільний комітет пропонує внести ряд своїх змін до оновленого Кабміном бюджету. А саме:

  • зменшити фонд на боротьбу з COVID-19 на 2 млрд грн - до 64,9 млрд грн;

  • відновити дотацію аграріям в розмірі 4 млрд грн - що на 1,5 млрд грн більше, ніж пропонує Кабмін;

  • додати 100 млн на будівництво аеропорту Дніпра - Кабмін пропонував не додавати кошти;

  • додати 21 млн грн на Український інститут при МЗС України;

  • додати 15 млн на національний парк Софіївка.

Що стосується зарплат топ-чиновників, а також суддів, керівників держпідприємств і членів наглядових рад державних підприємств, то їх пропонують обмежити до 47 тисяч гривень тільки на період карантину. За словами Гончаренка, профільний комітет не підтримав ініціативу ввести обмеження на виплати до кінця року.

Нагадаємо, позачергове засідання ВРУ, на якому, зокрема, розглянуть зміни держбюджету України на 2020 рік, відбудеться 13 квітня о 14:00. Крім кризового оновлення бюджету, депутати проголосують за закон про захист населення від інфекційних хвороб (щодо запобігання поширенню COVID-19), а також планують розглянути законопроєкт про посилення відповідальності за умисні підпали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як Кабмін пропонує змінити бюджет України на 2020 рік у зв'язку з пандемією коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?