Кросівки перетворили репера Kanye West з боржника на мультимільйонера
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Кросівки перетворили репера Kanye West з боржника на мультимільйонера

Кросівки перетворили репера Kanye West з боржника на мультимільйонера
Джерело:  Daily Mail

Лише три роки тому відомий американський репер Kanye West перебував на межі банкрутства з боргом у 53 млн доларів. Однак за останній рік Каньє став мультимільйонером, заробивши понад 150 млн доларів лише на кросівках. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Каньє Вест започаткував власну лінію спортивного взуття Yeezy ще у 2009 році. Партнером у процесі виготовлення та розповсюдження кросівок тоді була компанія Nike. У 2013 році репер змінив виробника. З того моменту і по сьогодні партнером Kanye West є німецький концерн Adidas.

Найголовніше, що змінилося для музиканта після підписання нового контракту з Adidas – це розмір прибутку. Зараз Каньє отримує 15% від оптової ціни кожної пари свого взуття. Тоді як зірка баскетболу Майкл Джордан, який два десятиліття тому заключив подібний контракт з Nike, отримує лише 5%.

Враховуючи, що ціни на кросівки Yeezy давно втратили будь-яку адекватність (нова пара коштує від 215 до 3000 доларів), дохід Каньє від отримання роялті за останні 12 місяців склав 158 млн доларів. Журнал Forbes оцінює сукупний капітал West в 240 мільйонів доларів.

Цікаво, що лише три роки тому Каньє публічно просив Марка Цукерберга вкласти в його ідеї 1 мільярд доларів, розповідаючи про величезний власний борг десятки мільйонів.

Нагадаємо, що дружина Канье Вест – Кім Кардашьян Вест нещодавно показала, як навчилась приховувати важку хворобу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?