КСУ готує новий удар по реформах Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

КСУ готує новий удар по реформах Зеленського

КСУ готує новий удар по реформах Зеленського

У Конституційному Суду вирішили несподівано скасувати плани на засідання у понеділок, 2 листопада. Натомість представники відомства зберуться з іншого приводу — щоб обговорити конституційність резонансного закону про відкриття ринку землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами першого заступника спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, загальні збори суддів несподівано відклали.

"Об 11-й годині сьогодні були скасовані загальні збори суддів, і був з порушенням всіх процедур змінений порядок денний роботи Конституційного суду України... О 12-й годині почнеться пленарне засідання Великої палати Конституційного суду України, де буде продовження розгляду справи за конституційним поданням 46 народних депутатів щодо офіційного тлумачення положень першого речення частини 1-ої статті 13-ої, частини 1-ої статті 14-ої Конституції України — це, що стосується тлумачення по землі", - пояснив політик.

Стефанчук зауважив, Раді упродовж тижня необхідно доукомплектувати вакантні посади у Конституційному суді.

КСУ заздалегідь запланував збори представників відомства на 2 листопада, Однак не було оприлюднено жодних подробиць щодо питань, які обговорювали б судді на цих заходах.

Як повідомляв ONLINE.UA, український парламент серйозно налаштований підтримати припинення повноважень чинного складу Конституційного Суду. Народні обранці хочуть це зробити вже наступного тижня. Окрім того, у Верховній Раді можуть визнати юридично нікчемним рішення Конституційного Суду щодо скасування норм антикорупційного законодавства.

З такою гучною заявою виступив депутат від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук в ефірі одного з українських телеканалів. За його словами, мовиться не про ліквідацію КСУ, а про розпуск чинного складу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?