КСУ злякався українців та зважився на ще одне ганебне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

КСУ злякався українців та зважився на ще одне ганебне рішення

КСУ злякався українців та зважився на ще одне ганебне рішення
Джерело:  Наші гроші

Українським журналістам вдалося дізнатися про ще одне ганебне рішення КСУ після гучного скандалу та масштабної акції протесту під стінами відомства. Так, стало відомо, що Конституційний суд України 30 жовтня уклав угоду з ТОВ "Трейд тулс" на встановлення металевих грат на двері та вікна першого поверху вартістю 49 тисяч гривень. В угоді не вказано, які саме двері і вікна мають бути заґратованими. Про це інформує видання "Наші гроші" з посилання на систему "Прозорро", передає ONLINE.UA.

"Закупівля була проведена без використання електронної системи, оскільки вартість угоди нижча законного порогу 50 тисяч гривень. Відзначається, що у "Прозорро" було просто оприлюднено дані про угоду, укладену без відкритих торгів. Закупівля провели після 16:00, тобто після завершення акції протесту, що відбулась біля Конституційного суду вранці 30 жовтня", — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 30 жовтня під Конституційним судом відгриміла масштабна акція протесту проти рішення суддів про неконституційність ключових антикорупційних норм. Небайдужі українці зібралися під стінами КСУ із прапорами і плакатами, зокрема, принесли "квиток суддям до Ростова". Окрім того, розлючені мітингарі кричали "чемодан, вокзал, Ростов".

Нагадаємо, 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства, хоча конституційність ще низки положень вивчатиметься далі. Що важливо розуміти, скандальне рішення КС означало скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, декриміналізацію недостовірного декларування. Після цього влада ЄС попередила Київ, що це рішення може призвесте дотимчасового призупинення безвізу. У зв'язку з цим український лідер Володимир Зеленський терміново скликав РНБО та вніс до парламенту законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів КС визнати його рішення про декларування "нікчемним" і таким, що не має правових наслідків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський нарешті розповів, хто стоїть за суддями КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?