Кучма: Франція та Німеччина хочуть вмовити Зеленського поступитись Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Кучма: Франція та Німеччина хочуть вмовити Зеленського поступитись Путіну

Кучма: Франція та Німеччина хочуть вмовити Зеленського поступитись Путіну
Джерело:  online.ua

Представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма висловив стурбованість у зв’язку з тим, що лідери Франції та Німеччини підштовхують Україну до невигідних поступок Росії. Про це він заявив в інтерв’ю агенції новин Associated Press, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

«У мене немає великої надії. Зеленському буде дуже важко – він буде один проти трьох», – сказав Кучма.

Колишній президент вважає, що Франція і Німеччина, які виступають в ролі посередників на переговорах, будуть підштовхувати Володимира Зеленського до неприйнятних для України компромісів. Під цим Кучма має на увазі підписання плану проведення місцевих виборів на окупованих територіях без будь-якого контролю з боку українського уряду.

Кучма пояснив, що Україна прихильна до виконання Мінських угод 2015 року, але наполягає на тому, щоб Росія забрала своїх бойовиків з Донбасу і повернула українським військам контроль над кордоном перед проведенням там виборів.

«Безпека на першому місці. Вам потрібно вивести війська, вивести важке озброєння, повернути нам кордон, і тоді ми проведемо вільні вибори», – підкреслив Кучма.

У кулуарах вчорашньої «Ялтинської європейської стратегії» експрезидент заявив, що не підтримує політику односторонніх поступок Росії.

«У тому стані, в якому сьогодні перебуває ситуація, на мій погляд, вибори неможливі. Тому що це будуть вибори не наші, а чужі. Якщо до квітня вони виведуть війська, якщо виведуть техніку, якщо з’явиться там українська влада, тоді так, вибори. А так сьогодні ви б поїхали на ту територію контролювати вибори?» – риторично запитує Леонід Кучма.

Нагадаємо, що вчора міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна не виключає проведення одночасних місцевих виборів не тільки на контрольованій території, але і на окупованому Донбасі. Однак пізніше Володимир Зеленський уточнив, що вибори на Донбасі можуть відбутись тільки після виведення російських військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?