Навіть в ОРДЛО: Пристайко розповів, як хочуть провести місцеві вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіть в ОРДЛО: Пристайко розповів, як хочуть провести місцеві вибори

Навіть в ОРДЛО: Пристайко розповів, як хочуть провести місцеві вибори
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив про наміри Києва організувати місцеві вибори у всій країні, навіть в ОРДЛО. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, про вибори на окупованих територіях за українським законодавством йдеться навіть у мінських домовленостях.

"На нашу думку, ідеально було б провести вибори, доки це неможливо, одночасно в усій нашій державі. В них (ОРДЛО - ред.) уже двічі були вибори - фейкові, їхніх результатів ми не визнаємо. Зараз ми пропонуємо провести одночасно вибори на всій території, зокрема й на окупованій. Подивимося, чи спрацює це, за часом виключно", - пояснив Пристайко.

Він нагадав про згоду вже колишнього президента України на реалізацію так званої "формули Штайнмаєра". Вона має ім'я автора - ексміністра закордонних справ Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєра, який запропонував надати ОРДЛО особливий статус, провести вибори та вивести російські війська.

Як повідомляв ONLINE.UA, журналісти з'ясували, що місцеві вибори можуть організувані в Україні вже 8 грудня. Саме це обговорюють в Офісі президента. Наразі немає жодної офіційної

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?