Куди поїхати на травневі свята: найкращі місця для відпочинку
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Куди поїхати на травневі свята: найкращі місця для відпочинку

Куди поїхати на травневі свята: найкращі місця для відпочинку
Джерело:  online.ua

Великодні та травневі свята в Україні, зазвичай, тривають декілька днів. За цей час можна здійснити невеличку подорож практично в будь-який куточок України. Наш сайт ONLINE.UA вирішив зробили невелику підбірку цікавих напрямків для відпочинку.

Київ

Для жителів областей травневі свята – напевно, найкращий час для відвідин столиці України. В цей час на київських вулицях ще немає літньої спеки, тому подорож неодмінно залишить приємні спогади. Що можна подивитись у Києві за пару днів? Це список не такий вже й малий:

  • Володимирський собор;

  • Києво-Печерська лавра;

  • Підйом на оглядовий майданчик «Батьківшини-матері» (знаходиться на території Музею історії України у Другій світовій війні);

  • Мистецький арсенал (можна сумістити з відвідинами Печерської лаври);

  • Пінчук-арт-центр (для любителів сучасного мистецтва)

Львів

Подорож до Львова буде цікава практично для всіх жителів України, окрім хіба що самих львів’ян. Головне місто Галичини вже багато років приваблює туристів, причому в останні роки все більше з-за кордону. Завдяки старовинній архітектурі та розвинутій сфері послуг Львів залишить приємні враження для будь-кого. Серед переваг цього міста варто відмітити десятки кав’ярень, музеїв та середньовічних церков.

Прип'ять

Якщо ви давно мріяти відвідати рештки міста-привида Прип’ять – у травні для цього буде найкращий час. Останніми роками до зони відчуження навідуються тисячі туристів, які власними очима хочуть побачити на те, на що саме перетворилося місто після того, як 33 роки тому його залишити люди.

Чернігів

Це місто має значну кількість історичних пам’яток княжої та козацької доби, які неодмінно приваблять туристів. Це Дитинець, Спасо-Преображенський (Спаський) собор (XI ст.), Борисоглібський собор, Іллінська церква (XII ст.), Успенський собор (XII ст.), Чернігівський колегіум (1702 р.), Катерининська церква (1715 р.) це та Єлецький Успенський монастир (XII ст.).

Луцьк

Здійснити бажання побачити замок Любарта, зображений на банкноті 200 гривень, можна завітавши до старовинного Луцька. Крім цього, це місто славиться Мурами єзуїтського колегіуму та кількома старовинними костелами.

Нагадаємо, що постановою уряду були визначені дні, коли українці будуть відпочивати  на Великдень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?