Куди спрямують гроші, відібрані в нардепів за прогули - пояснення
Категорія
Політика
Дата публікації

Куди спрямують гроші, відібрані в нардепів за прогули - пояснення

Куди спрямують гроші, відібрані в нардепів за прогули - пояснення
Джерело:  rbc.ua

Очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, що буде з грошима, які втратять депутати-прогульники. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, народний депутат отримує близько 30 тисяч у вигляді різноманітних посадовських виплат щомісяця.

"Єдине, чим ми як найманець можемо оперувати - матеріальна винагорода. Чи ми можемо їх тримати? Кошти будуть повертатись у бюджет. Просто в загальний бюджет, а там як розподілить уряд, це на їхню думку... Депутатські виплати - це, здається, близько 30 тисяч гривень на місяць", - пояснив Арахамія.

Нагадаємо, покарання для прогульників та кнопкодавів у Верховній Раді були одними з головних елементів програми нової влади напередодні виборів, як президентських, так і парламентських.

Як повідомляв ONLINE.UA, відповідне рішення про жорстке покарання за прогули Рада підтримала на засіданні у середу, 16 жовтня. Голоси за такий законопроєкт віддали 265 народних депутатів. Щоб стати прогульником посадовцю необхідно пропустити без причини 30% пленарних засідань парламенту або 50% засідань комітету, до складу якого він входить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?