Рада підтримала законопроєкт про покарання нардепів - найголовніше
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада підтримала законопроєкт про покарання нардепів - найголовніше

Рада підтримала законопроєкт про покарання нардепів - найголовніше
Джерело:  online.ua

Український парламент у другому читанні підтримав проєкт закону №1035-2 . Відповідно до документу, якщо народний обранець без поважної причини пропускатиме пленарні засідання, його позбавлятимуть права на депутатські виплати. Варто зазначити,що за проголосували 265 народних депутатів, утримались – 25 депутатів, не голосували 92 нардепи, передає ONLINE.UA.

Як голосували фракції:

  • "Слуга народу" – 229 "за", 1 – утримався та 4 не голосували

  • "Опозиційна платформа – за життя" – 6 "за", 5 утримались та 27 не голосували

  • "Європейська солідарність" – 26 не голосували

  • "Батьківщина" – 1 "за", 10 утримались, 3 не голосували

  • "За майбутнє" – 4 "за", 3 утримались, 16 не голосували

  • "Голос" – 15 "за", 3 не голосували

  • Позафракційні – 10 "за", 6 утримались, 13 не голосували

Зазначається, що тепер депутату не відшкодовуються витрати за певний календарний місяць, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, якщо він упродовж цього місяця та у межах однієї чергової сесії без поважних причин не бере участь:

– у більш ніж 30% пленарних засідань Ради;

– у більш ніж 50% засідань комітету, до складу якого він входить.

Варто зазначити, що розпорядження про припинення виплат підписує спікер парламенту за рішенням регламентного комітету. А рішення про прогули ухвалюватимуть на підставі даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів (картки) та даних з обліку робочого часу народних депутатів. Усю цю інформацію надаватиме Апарат ВР.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше колишній народний депутат і член антикорупційного комітету Сергій Лещенко заявив, що частина фракції “Слуга народу” відмовляється голосувати за президентські антикорупційні ініціативи, зокрема про повернення відповідальності за незаконне збагачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?