Кулеба відкинув агресивні закиди Кремля про Україну та "русскій мір"
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба відкинув агресивні закиди Кремля про Україну та "русскій мір"

Кулеба відкинув агресивні закиди Кремля про Україну та "русскій мір"
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ оголосили, що Україна не належить до “русского міра” та не може бути повсталою його частиною, оскільки прямо належить до Заходу.

Джерело: УНН

За словами міністра Дмитра Кулеби, інтеграційні процеси України можна ще пришвидшити - для цього необхідно визнання Києва як частини себе з боку Заходу.

“Ключове питання, яке має вирішити українська держава у відносинах з Заходом, насамперед з НАТО і ЄС як інституціями, які представляють цей колективний Захід, воно дуже просте і складне водночас. Захід має визнати, що Україна є частиною Заходу. Що вона не є повсталою частиною “русского міра”, що вона не є якоюсь буферною зоною чи серединним простором між Заходом і Росією, що Україна є частиною Заходу”, - пояснив дипломат.

Він зазначив, що це принесе суттєві зміни у процеси, які тривають у відносинах між Україною та західними державами.

“І ось коли це рішення остаточно буде ухвалено (тому що на жаль воно ще не одностайно ухвалене), тоді процес нашої європейської та євроатлантичної інтеграції дуже сильно пришвидшиться”, - додав міністр.

Він також уточнив, політична складова важить набагато більше цілої ваги технічної роботи, яку виконує уряд будь-якої країни, коли йдеться про рішення стосовно інтеграції України в НАТО чи Євросоюзі.

Україна та НАТО

Раніше Дмитро Кулеба виступив із закликом до союзників щодо надання офіційному Києву чіткої дорожньої карти для вступу.

Глава МЗС звернув увагу на те, що геополітична конструкція "пострадянський простір", яку використовують західні країни для позначення регіону від Центральної Європи до Центральної Азії, застаріла, і прийшов час замінити таке бачення.

Окрім того, Кулеба наголосив, що Україна є частиною Заходу, і НАТО та ЄС мають сприймати її саме так.

“У випадку України йдеться насамперед про інституціалізацію місця нашої держави у західному світі. Час США та європейським союзникам врешті визначити чітку дорожню карту вступу України до НАТО та ЄС”, - стверджував тоді він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?