Кулеба відповів Лаврову на звинувачення про нібито викрадену культуру
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба відповів Лаврову на звинувачення про нібито викрадену культуру

Кулеба відповів Лаврову на звинувачення про нібито викрадену культуру
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ відповіли на цинічні претензії з боку МЗС РФ, голова якого Сергій Лавров звинуватив українську владу в нібито приватизації свята хрещення стародавньої Русі.

Джерело: міністр Дмитро Кулеба

За його словами, реакція з боку Кремля традиційно “надзвичайно нервова”. Він нагадав російському міністру, що встановлення Дня державності на 28 липня, День хрещення Русі, не може бути “приватизацією”, оскільки Україна завжди знаходилася на власній землі та нікуди не здійснювала експансій.

“Надзвичайно нервова реакція прозвучала і від мого колеги Сергія Лаврова, і взагалі з Росії – це нормально. Ми маємо ставитися до цього спокійно”, - уточнив Кулеба.

Він додав, що люди, які “не позбавлені здорового глузду” й розуміють історію, вважатимуть коментарі Лаврова недоречними й навіть історично некоректними.

“Наша відповідь на це дуже проста. Російські колеги, Україні, на відміну від вас, не потрібно нічого приватизувати. Ми як були на своїй землі тисячу років тому – так і залишаємося на ній. Це ви приходите на чужу землю, намагаючись її привласнити. Це ви намагаєтеся привласнити чужу історію, чужі страви і чужу культуру”, - наголосив міністр.

Також він оскаржив спроби Кремля поставити Москву у центр усіх історичних процесів регіону.

“Факт залишається фактом: двох Києвів немає. Є один Київ – український”, - резюмував Кулеба.

Лавров про приватизацію культури

Про створення Дня державності оголосив на День незалежності сам президент Володимир Зеленський. Російський міністр це чомусь назвав приватизацією та згадав Новий рік.

“Може скоро буде вирішено паном Зеленським, що й Новий рік відзначати можна тільки в Україні, тому що все інше – це не українське”, - додав Лавров.

Останнього часу голова МЗС РФ відзначився безліччю агресивних заяв, спрямованих проти України. Вони торкалися війни на Донбасі, культури чи Кримської платформи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?