Кулеба відповів, навіщо насправді Україні Кримська платформа
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба відповів, навіщо насправді Україні Кримська платформа

Кулеба відповів, навіщо насправді Україні Кримська платформа
Джерело:  ТСН

Міністерство закордонних справ України хоче використати Кримську платформу, щоб відповідна тема окупації в Росії перестала бути сакральною. Голова зовнішньополітичного відомства вважає, тема Кримського півострова має стати для Кремля болючою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За його словами, він не знає, чому тільки у 2019 році всі серйозно заговорили про міжнародний формат обговорення Криму.

"Можливо, до цього мала дозріти ситуація. Мені розповідали, що за останні шість років була спроба запустити щось подібне, але пропонувалося, щоб якась із впливових країн світу очолила щось на кшталт групи друзів Криму. Я вважаю, що це хибний підхід... Не може бути головним другом Криму хтось інший, а не Україна. Це факт. Тому, якщо ми не скажемо, що ми очолили цей процес і пішли вперед, ніхто інший цього робити не буде. І вся філософія Кримської платформи побудована на цьому", - наголосив Кулеба.

Він звернув увагу на певні проблеми у позиції інших країн щодо вторгнення РФ. Ніби Кремль може відмовитися від обговорення реальної війни на Донбасі, якщо хтось торкнеться теми Криму.

"Тема Криму має бути пекельною темою для Росії, а не священною, і ми її такою зробимо. Ми вже багато для цього зробили. Вони це знають, їм пече. Я з різних джерел отримую інформацію про те, як вони нервово реагують на цю ініціативу. Вважаю, що підтримка Кримської платформи — це питання політичного вибору для інших країн. Але це також питання юридичного і морального вибору. Тому що не можна не підтримати країну, яка намагається зупинити безпрецедентну спробу незаконної анексії своєї території в Європі. Це безпрецедентний кейс", - резюмував міністр.

Водночас він вирішив не анонсувати поки що країни, які мають долучитися до формату.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна не на жарт стурбована попередженням глави МЗС України Дмитра Кулеби, який чітко дав зрозуміти Кремлю, що заблокує спроби окупантів залучити до будівництва опріснювачів води в українському Криму велику міжнародну компанію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?