У Путіна всерйоз занепокоїлися через рішення України щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна всерйоз занепокоїлися через рішення України щодо Криму

У Путіна всерйоз занепокоїлися через рішення України щодо Криму
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна не на жарт стурбована попередженням глави МЗС України Дмитра Кулеби, який чітко дав зрозуміти Кремлю, що заблокує спроби окупантів залучити до будівництва опріснювачів води в українському Криму велику міжнародну компанію. Представник команди українського лідера Володимир Зеленського пообіцяв, що Україна знайде цю компанію і буде заважати їй в реалізації проекту на території окупованого Криму, запуск якого окупанти анонсували вже з 1 січня 2021 року. У Путіна вже відреагували на попередження Кулеби, продемонструвавши свою стурбованість через наміри української влади. Представники Держдуми в черговий раз звинуватили Київ в "водної блокаді", а так званий глава комітету кримського парламенту з питань народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель і зовсім заявив, що плани влади України продиктовані її "злісною руйнівною сутністю", передає ONLINE.UA.

У відповідь на заяву Кулеби про плани заблокувати путінський план по будівництву опріснювальних установок в окупованому Криму за допомогою міжнародної компанії зухвало висловилися багато представників російської влади.

"Замучиться Кулеба "пил ковтати", здійснюючи подібні демарші", - заявив керівник робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті РФ Олександр Молохов.

Він нахабно порівняв міністра закордонних справ України з "персонажами комедій", звинувативши його у "втручанні у внутрішні справи РФ".

"У Києві так сильно хочуть повернути Крим і Донбас, що наполегливо вирощують там ненависть до України. Але Крим воду отримає, як би не помстилася нинішня українська влада", - відповів Кулебі голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін переконаний, що Україні не вдасться перешкодити будівництву опріснювальних установок в Криму. Він нагадав, що Україна до цього перешкоджала будівництву скандального Кримського моста, а також приїзду в регіон туристів, але зробити нічого не змогла.

"Собака гавкає, караван іде. Від висловлювань пана Кулеби плани щодо вирішення проблеми водопостачання Криму якимось боком залежать. Трохи раніше, трохи пізніше, але все одно всі проблеми, які є в Криму, будуть вирішені", - відреагували на попередження Кулеба в МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше призначений Путіним "глава" Криму Сергій Аксьонов заявив, що будівництво опріснювальної установки на окупованому Криму розпочнеться 1 січня 2021 році і триватиме близько 15 місяців. Путін же продовжує стверджувати, що на українському півострові багато запасів прісної води, пошуком якої ніхто не займався, при цьому він упевнений, що воду можна знайти під Азовським морем.

Однак російська влада продовжує звинувачувати Україну у водній блокаді на всіх мужденародних майданчиках і в організаціях, використовуючи хитрі маніпуляції і брехливу пропаганду - Україну звинувачують в "перекритті Дніпра" і навіть в гуманітарній катастрофі в Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада допустила поставки води в Крим з України, але окупанти публічно відмовилися від такої допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?