Кулеба закликає ЄС повністю ізолювати РФ від світової морської торгівлі
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба закликає ЄС повністю ізолювати РФ від світової морської торгівлі

Кулеба закликає ЄС повністю ізолювати РФ від світової морської торгівлі
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликає ЄС у сьомому пакеті санкцій повністю відрізати РФ від світової морської торгівлі та закрити російським банкам доступ до системи SWIFT.

Джерело:  LB.ua

ЄС повинен повністю ізолювати РФ від світової торгівлі

Ми хочемо там бачити відрізання Росії від світової морської торгівлі. Це означає, насамперед, неможливість операторів кораблів надавати свої танкери в розпорядження Російської Федерації. Так склалося, що принаймні за останніми даними, які в мене були, найбільшими операторами, найбільшим постачальником танкерів для перевезення російської нафти морем є приватні грецькі компанії. Не урядові компанії, я не звинувачую уряд Греції, але приватні грецькі компанії є найбільшими постачальниками, які, по суті, витягують Росію з зашморгу нафтового ембарго. Це факт, - наголосив Кулеба.

За його словами, у новому пакеті європейських санкцій Україна хоче бачити повне відключення російських банків від SWIFT, ембарго на операції з російським золотом.

Ну і персональні санкції, щоб їм було боляче. Їм, їхнім близьким, їхнім коханкам, щоб всім-всім було боляче, - зазначив Кулеба.

При цьому очільник МЗС зазначив, що наразі не має підстав для зміни НАТО позиції щодо перспективи членства України.

На думку Кулеби, найближчим часом сподіватись на це не слід.

Я очікую, що найближчим часом з боку НАТО продовжаться підтвердження, що двері відкриті, і рішення Бухарестського саміту залишається в силі, - наголосив міністр.

За його словами, Україна так само залишається на треку євроатлантичної інтеграції, але потенціалу в найближчій перспективі, щоб НАТО змінило свою позицію подібно до Європейського союзу і почало робити конкретні речі із забезпечення вступу України в Альянс, немає.


Фото - NATO.int

Кулеба зазначив, що станом на 24 лютого НАТО було в просунутій позиції відносно ЄС, бо в НАТО було принаймні рішення, що Україна стане членом Альянсу, а в ЄС не було навіть європейської перспективи для України.

За останні чотири місяці Європейський союз просто вирвався вперед, і вже пішов на друге коло, а НАТО залишилося саме там, - підкреслив міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?