Культову картину Рєпіна про запорожців "осучаснив" французький фотограф Луіссе
Категорія
Культура
Дата публікації

Культову картину Рєпіна про запорожців "осучаснив" французький фотограф Луіссе

Культову картину Рєпіна про запорожців "осучаснив" французький фотограф Луіссе
Джерело:  online.ua

Культова картина Рєпіна про запорожців отримала сучасне бачення від французького фотографа Емеріка Луіссе. Участь у проєкті брали українські військові.

Джерело: Emeric Lhuissert

Картина Рєпіна отримала сучасне фотобачення

Французький фотограф Емерік Луіссе "осучаснив" знамениту картину Іллі Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану".

Свою роботу автор назвав “Здалека, чую відповідь козаків”.

Бійці 112-ї бригади ТрО Сил оборони України та французький фотограф Емерік Луіссе відтворили у сучасних умовах знамениту картину Рєпіна.

Свою роботу митець виклав на сторінці в Instagram.

Емерік Луіссе проводить паралелі між теперішньою війною, яку ведуть українські воїни у протистоянні російській агресії, із битвами запорозьких козаків, які протистояли Османській імперії у 17-му столітті.

Фото: emericlhuisset.com

Свою роботу автор назвав “Здалека, чую відповідь козаків” і висловив особливу подяку всім українським воїнам за участь у фотосесії.

У підписі до фото він наголосив, що у Європі здебільшого існує консенсус щодо засудження загарбницької війни, яку веде Росія, однак, за його словами, “значно підступніша війна” розгортається навколо контролю над історією та культурою, яка для європейців залишається на загал маловідомою.

Культура — це зброя на великому полі битви, давайте не забувати про це, – закликає французький митець.

Емерік Луіссе: що відомо

Емерік Луіссе називає себе візуальним митцем, роботи якого є художньою транскрипцією геополітичного аналізу. Окрім того, що Луіссе є фотохудожником, він також викладає в Інституті політичних досліджень Парижа та веде серію конференцій про сучасне мистецтво та геополітику.

У 2014 році вийшла у світ його книжка “Майдан – сто портретів”, у якій зафіксовано обличчя тих, хто долучився до опору режиму Януковича і вийшов на Євромайдан.

У березні 2022 року він повернувся в Україну, щоб створити новий цикл “Україна — 100 прихованих облич”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?