Культура допомоги фронту. Як молодь Полтавщини наближає перемогу — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Культура допомоги фронту. Як молодь Полтавщини наближає перемогу — відео

Культура допомоги фронту. Як молодь Полтавщини наближає перемогу — відео
Джерело:  online.ua

Полтавська область з початку повномасштабного вторгнення РФ перетворилася на прифронтову область. Як молодь допомагає українських захисникам, та чи повертаються люди з-закордону додому, розповів голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як молодь на Полтавщині допомагає ЗСУ

Лунін розповідає, що Полтавщина стала фронтовою областю і там є культура допомоги фронту.

Запрацювали хаби допомоги, в яких наші студенти працюють, допомагають тим, що плетуть сітки, збирають, і закуповують все необхідне нашим військовим. Наприклад, діти не святкували свій випуск в політехніці, і вони зібрали майже 800 тисяч гривень, і за них закупили сучасний дрон, передали нашим військовим 116-й бригади територіальної оборони, аеророзвідки. Так само ми можемо говорити про медичний університет, такі ж саме існують рухи, діти всі відмовились святкувати свої випускні, а допомагають військовим, внутрішньо переміщеним особам.

За словами голови ОВА, саме така молодь буде відбудовувати Україну і трансформувати її на європейський рівень.

В Україні створюють умови, щоб люди могли себе реалізувати

Ми спостерігаємо велику кількість людей, які повертаються. В принципі, повертаються в Полтавську область і поруч в інші області. Багато людей не хочуть працювати не за фахом, повертається вже відновлювати і свої домівки, свої бізнеси, і країну. І ми спостерігаємо, що ця динаміка буде дуже потужна. Нам потрібен кожен українець тут відновлювати країну.

За словами Луніна, люди, особливо молодь, зможе адаптуватись і залишитись закордоном.

Але я впевнений, що ті цілі, які ми ставимо для себе, тобто перемога України, то переважна більшість приїде і буде відновлювати Україну. Ми повинні створити такі умови, щоб люди змогли реалізуватися і економічно, тому це основний напрямок нашої роботи, який планується.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?