В умовах карантину малий і середній бізнес в Україні опинилися на межі виживання - сотні тисяч підприємців і невеликих компаній були змушені зупинити роботу, а ті, хто зміг перебудуватися на формат роботи онлайн страждають від нестабільного попиту і ледь тримаються на плаву. Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) почала масштабний флешмоб #КупуйУМалих, щоб допомогти українському малому бізнесу вижити в умовах карантину. Редакція ONLINE.UA приєднується до цієї ініціативи і буде регулярно розповідати про цікаві пропозиції малого та середнього бізнесу на українському ринку.
Травневі свята в 2020 році українці будуть відзначати в умовах карантину - виїхати на природу і посмажити шашлик не вдасться, так як подібні вилазки мало того, що заборонені, так вони і небезпечні для здоров'я. Але це не означає, що свято скасовується. Пікнік можна влаштувати і в домашніх умовах, а допоможуть в цьому українські виробники смачної і натуральної м'ясної та рибної продукції, які доставляють її прямо додому своїм покупцям.
Родинна ковбаска
Ця невелика сімейна компанія працює на українському ринку з 1998 року - її філії є в 60 містах України. Ковбасне і м'ясне виробництво знаходиться в селі Підбірці Львівської області. Хочете побалувати свою сім'ю ароматним шашликом на свята? "Родинна ковбаска" пропонує з доставкою додому як вже готове запечене м'ясо, так і замариновані набори для шашлику, який ви зможете приготувати у власній духовці.
Шалений пес
Якщо ви хочете поласувати делікатесами американської кухні, то варто звернути увагу на продукцію ресторану "Шалений пес". Язик яловичий відварений, українська смажена домашня ковбаска, мотраделла фісташкова, балик - всю цю смакоту можна знайти в прайсі компанії, яка на період карантину пропонує своїм клієнтам доставку додому.
Farø
Невелика компанія Farø пропонує готові заморожені страви з м'яса, такі як фрикаделі з яловичини в томатному соусі з лимоном і базиліком та фрикадельки з яловичини в каррі соусі. Вся продукція виготовляється за скандинавськими рецептами з якісного м'яса, свіжих овочів і ароматних спецій. Фрикаделі дуже легко і швидко готувати на обід або вечерю - потрібно просто розморозити їх, підігріти і додати до них будь-який гарнір. Дуже актуальна пропозиція під час карантину, коли можна просто насолодитися спілкуванням з сім'єю, в той час коли Farø подбає про смачне меню.
Рикун-продукт
"Рикун-продукт" - це сімейне підприємство з Хмельницького, що випускає м'ясну продукцію високої якості. На період карантину компанія пропонує своїм покупцям напівфабрикати, свіже м'ясо, варені ковбаси і сосиски, сирокопчені ковбаси і м'ясо, копченості з птиці та різноманітні паштети з доставкою додому на дуже привабливих умовах.
Fishcraft
Який же пікнічок без смачної копченої рибки! Урізноманітнити меню на травневі свята допоможе продукція компанії Fishcraft, яка коптить рибу за старою сибірською технологією з використанням стружки фруктових порід дерев. Скумбрія, осетер, морський окунь, сріблястий лосось, сьомга, мармуровий сом, животики лосося холодного і гарячого копчення - великий асортимент компанії задовольнить смак навіть найвибагливішого рибного гурмана.
Програма "Конкурентоспроможна економіка України" спрямована на розвиток сильної, диверсифікованої і відкритої економіки України шляхом поліпшення бізнес-середовища для малих і середніх підприємств. Цілі програми - підвищення конкурентних ключових галузей економіки та забезпечення України можливостями скористатися перевагами від угод про вільну торгівлю. Вона запущена в 2018 році і триватиме до 2023 року. Програма КЕУ заохочує створення бізнес-стартапів і діяльність малих і середніх підприємств, сприяє підвищенню конкуренції на внутрішньому ринку України та підтримки конкурентоспроможності українських стартапів, малих і середніх підприємств на міжнародних ринках.
Редакція ONLINE.UA розповідала про українських виробників сирів, продукція яких також може урізноманітнити ваше меню на травневі свята. В їх асортименті можна знайти смачні сири з пліснявою з козячого та коров'ячого молока, приготовані за всесвітньо відомими італійськими, французькими, грузинськими рецептурами і ще багато фермерських органічних смаколиків.