Квартал 95 пожартував над підпалом будинку Гонтаревої: розгорівся серйозний скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Квартал 95 пожартував над підпалом будинку Гонтаревої: розгорівся серйозний скандал

Квартал 95 пожартував над підпалом будинку Гонтаревої: розгорівся серйозний скандал
Джерело:  online.ua

Студія "Квартал 95" і всесвітньо відомий хор імені Григорія Верьовки опинилися в епіцентрі гучного скандалу, який виник на тлі їх жартівливого номера про підпал будинку ексглави НБУ Валерії Гонтаревої. У номері вони назвали подію "яскравою" і припустили, що "хата згоріла від сорому". За цей номер на артистів обрушився шквал критики, до якого приєднався міністр культури України Володимир Бородянський, повідомляє ONLINE.UA.

У саркастичній пісні про підпал будинку Гонтаревої можна почути такі рядки, як "Будинок горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича". Тим самим артисти висміяли підозри ексглави НБУ про те, що до інциденту причетний бізнесмен Ігор Коломойський. Так само вони заспівали про те, що "люди вогонь побачили - допомагати почали, відра схопили і прибігли, в вогонь соляри доливали", натякаючи на ставлення українців до Гонтаревої. "У пісні цієї мораль проста - будинок згорів від сорому" - завершили пісню артисти.

Пісня "Кварталу 95" про підпал будинку Гонтаревої викликала бурхливу реакцію у громадськості. Першою своє обурення висловила колишня віцеспікерка Ради і діюча депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

"Так втрачається репутація та ім'я, зароблене роками. Бренд розчиняється в тупий вульгарності. Я тепер категорично буду виступати проти того, щоб хор імені Верьовки закривав нинішню сесію ВР і відкривав наступну. Цей колектив цієї каденції і при цьому керівництві втратив на це моральне право. Нехай і далі тепер підспівують "Кварталу", - з обуренням заявила вона, додавши, що більше на концерти хору не піде.

Скандальний номер "кварталівців" прокоментував і міністр культури Володимир Бородянський. Він вибачився перед Валерією Гонтаревою і заявив, що йому "соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки".

На пісню про підпал будинку відреагувала і сама Гонтарева. Вона назвала "ганьбою для всієї країни" цей номер, в якому "насміхаються над людським горем".

"Ганьба!!! Глузувати над людським горем - це неможливо уявити в цивілізованому суспільстві! .. Щодо цинізму "95-го Кварталу" сумнівів давно немає. Але участь в цьому народного хору, це - вже ганьба для всієї країни", - прокоментувала Гонтарева номер "Кварталу 95" в ефірі "Радіо Свобода".

Український олігарх Ігор Коломойський, якого журналісти попросили прокоментувати пісню про підпал будинку Гонтаревої, сказав, що не бачив номер, але обіцяв подивитися.

"Браво! Дуже сподобалося! З приводу того, що "згоріла від сорому", - заявив Коломойський після просмотру.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Коломойський збирається подати в суд на колишню главу Національного банку України Валерію Гонтареву. Коментуючи інтерв'ю Гонтаревої, в якій вона відкрито називає Коломойського головним підозрюваним в замовленні підпалу свого будинку, олігарх заявив, що буде відстоювати честь і гідність у суді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?