Квентін Тарантіно розкритикував оскароносний фільм "Джокер"
Категорія
Культура
Дата публікації

Квентін Тарантіно розкритикував оскароносний фільм "Джокер"

Квентін Тарантіно розкритикував оскароносний фільм "Джокер"
Джерело:  online.ua

Фільм "Джокер", який вийшов на великі екрани восени 2019 року, підкорив не тільки Голлівуд, а й найвибагливіших кіноманів, яких, здається, уже нічого не могло здивувати. Стрічку переглянули мільйони людей, картина зібрала шаленусуму в прокаті, а її автори отримали престижні премії, серед яких – Оскар. Однак нещодавно відомий режисер Квентін Тарантіно неочікувано для всіх жорстко розкритикував історію про сумного клоуна, який кинув виклик суспільству та його лукавству. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Empire.

За словами режисера, фільм "Джокер" потрібно дивитись на великому екрані, тому всі, хто переглянули стрічку вдома, зробили величезну помилку. На думку Квентіна Тарантіно, такі кіномани не отримали всієї насолоди від кадрів та гри Хоакіна Фенікса. Однак більше компліментів стрічка від легендарного режисера не отримала, адже він почав скаржитися на те, що "Джокер" – занадто монотонний фільм. Окрім цього, він нагадує культову стрічку Мартіна Скорсезе.

"У якому світі ми живемо? Беремо великі фільми 1970-их і переробляємо їх в артефакти попкультури? "Таксист" – у вигляді "Джокера", "Апокаліпсис сьогодні" – у вигляді "До зірок", – поділився своєю думкою Квентін Тарантіно.

Режисер зізнався, що були і сцени, які його навіть трохи шокували. До прикладу, те, як автори "Джокера" зробили все для того, аби глядачі підтримали головного героя у вбивстві ведучого Мюррея Франкліна. Тарантіно звертає увагу на те, що цей персонаж не був антогоністом, а просто насміхався з Джокера. На переконання режисера, він не заслуговував смерті, однак публіка цього вимагала.

"Він не лиходій з кіно. Він не заслуговував на смерть. Проте, поки глядачі спостерігали за життям Джокера, вони хотіли, щоб він вбив Роберта Де Ніро... А якби Джокер не вбив його? Люди б злилися. Це диверсія на масовому рівні! Вони змусили авдиторію думати, як бідолашний божевільний, і хотіти того, чого зазичай не бажають. Глядачі збрешуть, якщо скажуть: "Ні, ми не хотіли, аби так сталось у фільмі", – наголосив Квентін Тарантіно.

Як повідомляв ONLINE.UA, найбільша база даних про кіно IMDb підбила підсумки 2020 року і склала ТОП-10, в який включила найкращі серіали минулого року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?