Kyiv Post закривають. Можливе перезавантаження видання, але це не точно
Категорія
Україна
Дата публікації

Kyiv Post закривають. Можливе перезавантаження видання, але це не точно

Kyiv Post закривають. Можливе перезавантаження видання, але це не точно
Джерело:  online.ua

Власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове призупинення роботи газети для перезавантаження. Водночас працівники редакції кажуть, що видання закрили повністю, а частина з них побоюється, що найстаріша англомовна газета України втратить статуc незалежної, оскільки керівництво позбавляється "незручних" співробітників. 

Джерело: Kyiv Post

Судячи з повідомлення на сайті видання, Брайан Бонер, головний редактор Kyiv Post, заявив, що піде у відставку. В українських ЗМІ з'явилась інформація, що сьогодні вранці усій команді оголосили про негайне закриття газети та закрили доступ до сайту.

Зазначимо, Аднан Ківан – один із найбільших девелоперів Одеси. Його підприємство Ківан-компані має мережу філій в Єгипті, Нігерії і країнах Близького Сходу. Йому також належить компанія KADORR Group.

Після перезапуску, про яке каже Ківан, видання нібито виходитиме чотирма мовами — українською, російською, англійською та арабською. До кінця року, за даними власника, проєкт буде відновлено.

«Ми хочемо стати доступними для ширшої аудиторії і вже розпочали розширення штату. Тепер видання виходитиме не лише англійською мовою, а й українською, російською та арабською. У наших планах повне переформатування Kyiv Post на нову медійну платформу з якісним друкованим та відео контентом. Kyiv Post стане більше і краще», – заявив Ківан.

В мережі вже активно коментують припинення роботи видання та інформацію про його так званий перезапуск.

"Немає жодного «перезапуску» Kyiv Post, про який сьогодні оголосили. Є вбивство Kyiv Post як незалежного видання. Після цього буде можливий перезапуск псевдо-Kyiv Post з командою цілком лояльних до власника людей, - зазначає Ольга Руденко, яка досі була заступницею головного редактора Kyiv Post.

Свою думку з приводу розпуску та подальшого перезапуску висловлюють також також рядові співробітники української найстарішої англомовної щотижневої газети.

"Ми вважаємо, що таким чином власник позбавляється незручних, чесних та принципових журналістів. Для міжнародної спільноти Kyiv Post був основним джерелом новин протягом 26 років", - каже штатна авторка Анна Миронюк.

Закриття видання стало доволі резонансним в українському медіапросторі. Свою критику з приводу можливої зміни редакторської політики висловлюють представники низки журналів, газет та інтернет-ЗМІ.

"В останні місяці власник видання, одеський забудовник Аднан Ківан з'ясував, що у свободи слова та гострої журналістики є ціна – конфронтація з владою. Не кожний бізнесмен готовий її платити. Видання планують перезапустити та зробити багатомовним, але чи залишиться воно незалежним та гострим – невідомо", - прокоментував головний редактор "Новое время" Віталій Сич.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?