Латвія і США підтвердили перебування своїх військових в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Латвія і США підтвердили перебування своїх військових в Україні

Латвія і США підтвердили перебування своїх військових в Україні
Джерело:  online.ua

У Білому домі та в міноборони Латвії підтвердили присутність незначної кількості військовослужбовців своїх армій на території України. 

Джерело:   Fox News

Що відомо про перебування американських та латвійських військових в Україні

За словами речника Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, у посольстві США в Україні розміщується незначна кількість американських військових.

У посольстві є невеликий військовий контингент США, який працює разом з офісом аташе з питань оборони, щоб допомогти нам працювати над підзвітністю обладнання, яке надходить в Україну і виходить із неї, - пояснив Кірбі.

За його словами, військові армії США розміщуються на території посольства і не беруть участі у бойових діях в Україні.

Не було ніяких змін у рішенні президента про те, що американські війська в Україні не будуть брати участь у цій війні, - наголосив Кірбі.

В міноборони Латвії заявили, що відправили в Україну певну кількість військових для виконання певних допоміжних завдань, зокрема посольства країни та вантажів.

У відомстві запевнили, що їхні військові не беруть участі у бойових діях.

За інформацією видання Delfi, в міноборони Латвії принципово відмовились коментувати інформацію про витік американських документів, оскільки це очевидна інформаційна кампанія, спрямована на дискредитацію українських військових та зрив запланованого контрнаступу.

Що відомо про заяви ЗМІ щодо перебування іноземних військових в Україні 

Раніше ЗМІ повідомили, що в одному з документів Пентагону, який потрапив у ЗМІ, нібито йдеться про те, що в лютому й березні в Україні перебували 50 британських спецпризначенців, а також 17 латвійських, 15 французьких, 14 американських і один нідерландський військовослужбовець.

У документах немає відомостей про те, де саме перебували ці люди і які завдання вони виконували.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?