Латвія заблокувала російський канал через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія заблокувала російський канал через Україну

Латвія заблокувала російський канал через Україну
Джерело:  online.ua

Російська влада веде потужну інформаційну війну в усьому світі, тому боротьбу з пропагандою Росії багато країн влючає в план національної безпеки. 8 лютого влада Латвії прийняла рішення на рік заборонити трансляцію російського пропагандистського каналу Росія РТР - за розпалювання ненависті, підбурювання до насильства і провокації воєнного конфлікту, в тому числі в Україні. Про це рішення глава правління Національної ради з електронним ЗМІ Латвії Івар Аболіньш повідомив в Тwitter. Чому в Латвії заборонили черговий російський телеканал повідомила і пресслужба Нацради з електронним ЗМІ Латвії, передає ONLINE.UA.

"Програмам, що розпалюють ненависть і закликають до війни, немає місця на території Латвії. «Росія РТР», яка вважається головною телепрограмою кремлівської пропаганди, перетнула всі межі, і ми захищали, будемо захищати, і захищатимемо наш інформаційний простір і в майбутньому", - пояснив рішення Івар Аболіньш.

У відомстві уточнили, що перше порушення на російському пропагандистському каналі було зафіксовано в програмі "60 хвилин" 10 липня 2020 року. Під час передачі учасники дискусії і ведуча передачі Ольга Скабєєва називає Україну терористичною країною. Оцінюючи програму в цілому, литовська влада прийшла до висновку, що вона образлива для українського народу. Також в поясненні влада Литви згадала і іншого російського пропагандиста Володимира Соловйова, який неодноразово висловлював у своїй програмі агресивні, ворожі, образливі і грубі слова на адресу гостей передачі, які представляють українську сторону і українців. Серед порушень російського каналу Нацрада по електронним ЗМІ Латвії вказала і загрози скандальної Скабєєвої на адресу України та українців - "Один мільйон, десять мільйонів, сто мільйонів будуть знищені. Не буде столиць, ні Києва, ні Брюсселя (..), сьогоднішній Київ, краще зруйнувати і відбудувати заново".

Заборона на трансляцію і розповсюдження контенту російського пропагандистського каналу Росія РТР на території Латвії набирає чинності з 15 лютого цього року. До речі, це не перший російський канал, який блокують в Латвії. У числі заборонених: НТВ Мир, Рен ТВ Балтія і RT.

Нагадаємо, 2 лютого український глава Володимир Зеленський ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції щодо нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака. Ці санкції передбачають, в тому числі, блокування каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов'язують з кумом президента РФ Володимиром Путіним, нардепом від ОТЗЖ Віктором Медведчуком.

В Офісі президента України запевнили, що блокування каналів Медведчука - це не посягання на свободу слова, а боротьба з чужорідної пропагандою. В ОПУ підкреслили, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" - це російська пропагандистська машина, яка була сформована в Україні та профінансовано Москвою, де про свободу слова вже давно не пам'ятають, а окремі журналісти стали солдатами Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України готується до помсти Путіна за закриття каналів Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?