Лавров потрапив у гучний скандал в Європі - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Лавров потрапив у гучний скандал в Європі - що відомо

Лавров потрапив у гучний скандал в Європі - що відомо
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах звернули увагу на спробу кремлівського дипломата "прочитати лекцію" албанському уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посла Вашингтону у країні Юрі Кім.

За її словами, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров закидав офіційній Тирані у гальмуванні розвитку відносин з Москвою.

"Лавров намагався прочитати лекцію Албанії про те, як її "зобов'язання" щодо ЄС і НАТО перешкоджають зв'язкам з Росією. Еді Рама виправив його: "Ми з НАТО чи ЄС не тому, що ми зобов'язані, а тому, що ми так вирішили, і ми пишаємося тим, що належимо до цієї великої родини", - пояснила Кім у Twitter.

Вона відзначила публікацію хештегом "НАТО-гордість" (#NATOproud).

Напередодні Лавро також наголосив, що нібито жодні "зобов'язання" не повинні перешкоджати контактам на міжнародному рівні.

"Ми це все розуміємо, це політична реальність, але є маса прикладів, коли жодні зобов'язання, які я згадав, не заважають розвиватися нормальним і хорошим відносинам", - зазначив він під час албанського візиту.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно міністр Сергій Лавров розповів, що він нібито не інформований про планування переговорів з Україною на вищому рівні навесні 2020 року. Він стверджує, що офіційний Київ буцімто повинен виконати домовленості, яких досягли на попередньому саміті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?