Лавров повертає подаровану 300-річну ікону з Донбасу. Її історією тепер займеться Інтерпол
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров повертає подаровану 300-річну ікону з Донбасу. Її історією тепер займеться Інтерпол

Лавров повертає подаровану 300-річну ікону з Донбасу. Її історією тепер займеться Інтерпол
Джерело:  online.ua

Історія зі скандальним подарунком боснійців главі МЗС РФ Сергію Лаврову триває - російський міністр після ноти протетста України вирішив повернути старовинну ікону з Луганська владі Боснії і Герцеговіни. Тепер історією походження старовинної 300-літньої ікони з окупованого Донбасу займеться Інтерпол. Міжнародна організація кримінальної поліції розбереться, як ікона потрапила в Сараєво з непідконтрольного українській владі Луганська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення МЗС РФ.

"Ікона буде повернута дарувальникам для подальшого уточнення її історії по лінії Інтерполу", - повідомили в МЗС РФ.

Як відомо, під час візиту Лавров до Боснії і Герцоговини сербський представник президії Мілорад Додік подарував Лаврову позолочену ікону XVIII століття. Пізніше стало відомо, що вона була написана в Луганську, а на зворотному боці ікони видно відбиток - "УРСР. Народний комітет освіти. Укрнаука. Одеська крайова комісія". Посольство України в Боснії і Герцеговині направило ноту до Міністерства закордонних справ БіГ, в якому попросило надати детальну інформацію про те, чому 300-річну українську ікону подарували члену команди Володимира Путіна і глави МЗС РФ Сергію Лаврову, і як вона опинилася в Сараєво. 18 грудня стало відомо, що прокуратура Боснії і Герцеговини порушила справу і почала перевірку походження ікони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лавров звернувся до команди Зеленського з новою пропозицією по Донбасу - він заявив про готовність к переговорам з офіційним Києвом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?