Лавров запропонував Китаю нову змову проти США
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров запропонував Китаю нову змову проти США

Лавров запропонував Китаю нову змову проти США
Джерело:  online.ua

У понеділок, 22 березня, глава російського МЗС Сергій Лавров прибув до Китаю для обговорення з колегами російсько-китайську стратегічну взаємодію, в тому числі спільну роботу в ООН, ШОС, БРІКС. Для китайської сторони він підготував пропозицію, спрямовану проти США. Лавров вважає, що збити Америку з лідерства в глобальній економіці і міжнародній політиці можна відмовою від американського долара і міжнародних платіжних систем. Глава МЗС РФ закликав китайську сторону помститися США за те, що Вашингтон намагається обмежити можливості технологічного розвитку Російської Федерації і Китайської Народної Республіки санкційним тиском. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС РФ.

"Життя змушує нас вибудовувати свою лінію в економічному і соціальному розвитку таким чином, щоб не залежати від тих "примх", які демонструють наші західні партнери. Тому потрібно зміцнювати свою самостійність. Ви бачите, як США намагаються обмежити можливості технологічного розвитку і Російської Федерації, і Китайської Народної Республіки. Тому нам потрібно знижувати санкційні ризики шляхом зміцнення своєї технологічної самостійності, шляхом переходу до розрахунків у національних валютах і в світових валютах, альтернативних доларові. Потрібно відходити від використання контрольованих Заходом міжнародних платіжних систем. Карати на сучасній міжнародній арені кого б то не було взагалі неправильно, а намагатися підходити з таким аршином до Росії і КНР - це просто нерозумно ", - запропонував Лавров Китаю змову проти США.

Лавров підкреслив, що для Росії КНР - це по-справжньому стратегічний партнер і справжній однодумець. За його словами, Москва з ним вибудовує свою зовнішню політику творчо, конструктивно, гнучко, завжди проявляючи готовність до компромісів, але виключно на основі взаємоповаги і пошуку балансу інтересів.

Нагадаємо, нещодавно США ввели нові санкції проти Росії і КНР. У список потрапили компанії і установи РФ та Китаю, які співпрацюють зі збройними силами своїх країн. Їм заборонили купувати ряд американських продуктів і технологій. Варто звернути увагу на те, що російський перелік налічує 45 організацій і державних установ, серед яких: Служба зовнішньої розвідки, Міністерство оборони РФ, Російський спеціальний льотний загін, Ракетно-космічний центр "Прогрес" (Роскосмос), Холдинг "Російські вертольоти", Державна корпорація "Ростех", Об'єднана авіаційна корпорація (ОАК).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна вже почали готуюватися до відключення Росії від глобального інтернету і системи SWIFT  через блокування російської пропаганди в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?