Лавров звинуватив у крадіжці помічницю угорського міністра
Категорія
Світ
Дата публікації

Лавров звинуватив у крадіжці помічницю угорського міністра

Лавров звинуватив у крадіжці помічницю угорського міністра
Джерело:  online.ua

Член команди президента Росії Володимира Путіна та очільник Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав крадіями членів делегації угорського міністра Петера Сійярто після того, як його перекладачка взяла ручку для нотування заяв міністрів. Відео, яке зафіксувало цю заяву, опублікували на Фейсбук-сторінці МЗС РФ ще 22 січня, однак воно доволідовго залишалося непоміченим, оскільки Лавров сказав це російською, і угорська аудиторія його не зрозуміла, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Інцидент стався під час трансляції протокольної частини зустрічі міністрів, в рамках візиту Сійярто до Москви. Угорська делегація зайшла до зали та зайняла місця за столом переговорів; поруч із очільником МЗС Угорщини сіла його перекладачка, яка взяла зі столу ручку і далі відхилилася від столу, щоби відкласти сумку, що була у неї в руках", — йдеться в повідомленні.

Однак Сергій Лавров, не помітивши, що його мікрофон вже увімкнений, негучно сказав: "(Починають) ручки відразу красти". Далі на відео можна помітити, що помічниця угорського міністра цією ручкою занотовує за російським дипломатом його слова, щоби перекладати їх угорською.

Варто звернути увагу на те, ці слова не були перекладені, і угорські медіа звернули увагу на цей інцидент лише через понад тиждень. Міністерство закордонних справ Угорщини у коментарі зазначило, що ніякої крадіжки не було, а російський дипломат, зважаючи, на "надзвичайно дружні особисті відносини з Сійярто... пожартував на початку зустрічі". У Будапешті наголошують, що це має змінити ставлення до офіційної Москви.

Не можна також не звернути увагу на те, що шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель, який нещодавно завершив свій триденний візит в Москву, де він провів переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, висловив глибоку заклопотаність погіршенням ситуації з дотриманням прав людини в Росії, отруєнням і вироком опозиціонеру Олексію Навальному.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційна Москва різко відреагувала на критику, яка дедалі частіше лунає від влади Європейського союзу після гучного дипломатичного скандалу, який розгорівся в Москві 5 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?