Легендарний український дисидент потрапив в реанімацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Легендарний український дисидент потрапив в реанімацію

Легендарний український дисидент потрапив в реанімацію
Джерело:  online.ua

Відомий український дисидент і громадський діяч Левко Лук'яненко потрапив в реанімацію. Причини госпіталізації 89-річного правозахисника не уточнюються.

Про те, що у Левка Лук'яненка виникли серйозні проблеми зі здоров'ям, повідомив український письменник і екс-нардеп Володимир Яворівський, передає ONLINE.UA.

Яворівський закликав українців помолитися за здоров'я видатного діяча, але не уточнив, що стало причиною госпіталізації Лук'яненка в реанімацію.

Нагадаємо, Левко Лук'яненко народився в 1928 році. 24 серпня 2018 роки йому виповниться 90 років. За свою політичну позицію він провів 26 років життя в радянських тюрмах і таборах. В 1961 році його навіть засуджували до розстрілу за "антирадянські погляди", але пізніше цю міру покарання змінили.

У 1976 році, після звільнення, Левко Лук'яненко став одним із засновників Української гельсінської групи, але через рік знову був засуджений до 10 років в'язниці і 5 років заслання. На свободу Левко Лук'яненко вийшов тільки в 1988 році.

Нагадаємо, Левко Лук'яненко є автором Акту проголошення незалежності України, лауреатом Національної премії Тараса Шевченка. За свої заслуги він був удостоєний звання Героя України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Тернопільщині помер відомий український письменник Петро Сорока.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?