Левандовський став найкращим гравцем 2021 року за версією ФІФА
Категорія
Спорт
Дата публікації

Левандовський став найкращим гравцем 2021 року за версією ФІФА

Левандовський став найкращим гравцем 2021 року за версією ФІФА
Джерело:  online.ua

17 січня відгриміла довгоочікувана церемонія нагородження FIFA The Best Awards. Міжнародна федерація футболу нарешті назвала найкращих тренерів і футболістів року.

Джерело: Фейсбук-сторінка Роберта Левандовського, Твіттер-сторінка FIFA World Cup

ФІФA назвала Левандовського найкращим гравцем 2021 року

Форварду збірної Польщі та мюнхенської Баварії Роберту Левандовському цьогоріч вдалося вибороти престижний титул найкращого гравця 2021 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Церемонія нагородження відбулася у швейцарському Цюриху.

В результаті голосування "бронзу" рейтингу забрав гравець ПСЖ Ліонель Мессі. На третій щаблині опинився єгипетський форвард Мохаммед Салах з Ліверпуля.

Варто звернути увагу на те, що Левандовский вдруге поспіль став лауреатом у цій категорії за версією ФІФА.

Не можна також не згадати про те, що в минулому році польський футболіст побив рекорд Герда Мюллера за кількістю голів у Бундеслізі за один сезон. Форварду вдалося забити 41 гол у 29 матчах чемпіонату Німеччини. У поточному сезоні поляк здобув 27 голов у 34 матчах за Баварію на всіх турнірах.

Що важливо розуміти, переможців визначали шляхом голосування капітанів та головних тренерів збірних, а також запрошених експертів та фанатів.Тренери віддали перше місце Левандовському, який набрав 535 балів, Салах отримав 271, а Мессі – 254.

Капітани теж віддали перевагу поляку (555). У Мессі 344 очки, у Салаха – 176.Що цікаво, польський футболіст вибився у лідери і в голосуванні журналістів (589), а Мессі (409) випередив Салаха (184).

А ось у голосуванні фанатів переміг аргентинець – у нього 708 206 голосів вболівальників. На другому місці Салах (528 245), третій – Левандовський (353 714). За перемогу в кожній категорії гравцю давали 13 балів, другому місцю – 11, третьому – 9. Таким чином, Левандовський набрав 48 балів, Мессі – 44, а Салах – 39, - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що ФІФА назвала найкращим тренером року наставника Челсі Томаса Тухеля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?