Лідер партії «Слуга народу» розповів, хто може стати віце-спікером
Категорія
Україна
Дата публікації

Лідер партії «Слуга народу» розповів, хто може стати віце-спікером

Лідер партії «Слуга народу» розповів, хто може стати віце-спікером
Джерело:  online.ua

Голова політичної партії «Слуга народу» Дмитро Разумков вважає, що посаду одного з віце-спікерів Верховної Ради слід віддати представнику опозиції. Про це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, інформує ONLINE.UA.

Разумков не уточнив, яка саме опозиційна фракція делегує свого представника у президії. Якщо припустити, що «Голос» увійде до коаліції, у перелік опозиційних фракцій входять відразу три політичних сили: «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина» та «Європейська солідарність».

Лідер партії «Слуга народу» запропонував, щоб опозиційні фракції самі визначилися з тим, кому з них буде передана посада віце-спікера.

«Було б коректно, щоб цю посаду зайняли представники опозиції. Але у нас якось то так в історії держави відбувається, що у нас кілька опозицій. Нехай вони між собою визначаться, яка вони опозиція», – сказав Разумков.

Також від додав, що віце-спікером Верховної Ради повинна стати людина, яка буде працювати, незалежно від знаходження в опозиції, на інтереси України.

Як відомо, ще задовго до виборів у політикумі активно ходила інформація про те, що Віктор Медведчук розраховує зайняти посаду першого віце-спікера. Однак доволі скромні результати «Опозиційної платформи» навряд чи дозволять сподіватись, що така важлива посада буде віддана відвертому прихильнику Росії. Що ж до крісла другого віце-спікера, то ця посада може бути предметом торгів між опозиційними фракціями в якості обміну на керівництво в одному з парламентських комітетів.

Нагадаємо, що вчора голова партії «Слуга народу» також пояснив, коли відбудуться місцеві вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?