Лідер серед кандидатів на посаду прем’єра Британії розповів свій план Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідер серед кандидатів на посаду прем’єра Британії розповів свій план Brexit

Лідер серед кандидатів на посаду прем’єра Британії розповів свій план Brexit

Колишній мер Лондона та екс-міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв, що країна вийде з ЄС до 31 жовтня цього року. При цьому він додав, що від чергового відтермінування Brexit ніякої користі не буде. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

У інтерв’ю для агенції Reuters Джонсон заявив, що в разі його перемоги на виборах лідера Консервативної партії вихід Британії з ЄС однозначно відбудеться до зазначеного дедлайну 31 жовтня. Це має стати «жорсткий Брекзіт», без укладання додаткової угоди з Брюсселем.

На переконання Джонсона, відсутність угоди не призведе до катастрофи, якою лякають інші британські політики.

«Всі ті, хто говорить, що ми повинні відкласти вихід... Я думаю, вони ризикують завдати смертельної шкоди довірі до політики. Ми повинні зробити це. Ми повинні вийти до 31 жовтня», – заявив Джонсон.

Як відомо, колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон за результатами першого раунду виборів лідера Консервативної партії Британії значно випереджає своїх конкурентів. Його підтримали 114 депутатів.

Хто стає господарем резиденції на Даунінг стріт, 10, стане відомо вже наступного тижня. Саме тоді має відбутися другий етап голосування, в ході якого залишаться двоє кандидатів.

Нагадаємо, що Тереза Мей склала свої повноваження глави Кабінету міністрів Британії ще 7 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?