Ось і все: прем'єр-міністерка Британії Тереза Мей йде у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Ось і все: прем'єр-міністерка Британії Тереза Мей йде у відставку

Ось і все: прем'єр-міністерка Британії Тереза Мей йде у відставку
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей склала свої повноваження, однак, варто зазначити, що політикиня буде очолювати уряд, доки однопартійці не оберуть її наступника, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Як відомо, Тереза Мей оголосила про свою відставку ще два тижні тому. Тоді вона висловила жаль з приводу того, що не змогла реалізувати Brexit.

"На даний момент про намір балотуватися на пост лідера консерваторів уже підтвердили 11 кандидатів. Політики представлять свої кандидатури 10 червня. Нового лідера партії буде обрано у другій половині липня. Це означає, що Тереза Мей зможе залишитися на посаді прем'єрки ще шість тижнів", - йдеться у повідомленні.

Наразі серед основних претендентів на посаду прем’єр-міністра Великобританії – колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон, його наступник Джеремі Хант, колишній міністр з Brexit Домінік Рааб і міністр навколишнього середовища Майкл Гоув.

Нагадаємо, Тереза Мей - прем'єр-міністерка Великої Британії з 13 липня 2016 року. Лідерка Консервативної партії з липня 2016 року, міністерка внутрішніх справ з травня 2010 до липня 2016 року і міністерка у справах жінок та рівноправності в уряді Девіда Камерона з травня 2010 до вересня 2012 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Тереза Мей проводила таємні переговори щодо нового референдуму про вихід Британії з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?