Лідер угорської партії обіцяє підтримати «автономію Закарпаття від Києва»
Категорія
Україна
Дата публікації

Лідер угорської партії обіцяє підтримати «автономію Закарпаття від Києва»

Лідер угорської партії обіцяє підтримати «автономію Закарпаття від Києва»
Джерело:  Mukachevo.net

Голова угорської праворадикальної націоналістичної партії «Йоббік» Томаш Шнайдер, перебуваючи з приватним візитом на Закарпатті, зробив кілька гучних заяв. Зокрема, пообіцяв підтримати «автономію регіону» від Києва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Mukachevo.net.

За словами Шнайдера, на Берегівщину його запросили жителі села Вари, біля якого підприємець засипав дорогу відвалами з Мужіївського золоторудника. Місцеві жителі переконані, що це шкідливо, оскільки ці відвали містять важкі метали, які з дощовою водою потраплять в грунт. Угорський політик пообіцяв вирішити цю проблему, привернувши увагу журналістів у Будапешті.

Томаш Шнайдер також висловив надію, що у довгостроковій перспективі було б непогано, якби Закарпаття отримало автономію від Києва. Це, на його думку, дозволить вирішувати важливі питання одразу на місці, а не чекати, коли надійде дозвіл з Києва.

Крім цього лідер партії «Йоббік» заявив, що територіальна та економічна автономія Закарпаття дозволить залишати зароблені гроші в регіоні, а не відправляти до Києва.

Нагадаємо, що українські мігранти цього року вперше балотуються в Європарламент від польських партій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?