Українські мігранти вперше балотуються в Європарламент від польських партій
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські мігранти вперше балотуються в Європарламент від польських партій

Українські мігранти вперше балотуються в Європарламент від польських партій

Щонайменше чотири мігранти з України, які отримали у різні часи польське громадянство, цього року будуть балотуватися до Європарламенту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Європейську правду».

Якщо ж придивитися уважно до кандидатів, виявиться дивна річ. У списку польської націоналістичної «Конфедерації» опинились вихідці з України, які мають відверто проросійські погляди. Це уродженка Донецька Лілія Мошечкова та Володимир Осадчий, що нині мешкає у Люблині.

Мошечкова відома тим, що збирала допомогу для жителів Донбасу, їздила після 2014 року в анексований Крим та називає російську агресію в Україні «громадянською війною». Осадчий тісно співпрацює з прокремлівськими ЗМІ та навіть є автором скандальної поправки до Закону про польський Інститут національної пам’яті, яка спрямована проти «українського націоналізму».

На іншому боці політичного спектру знаходяться ще дві кандидатки в Європарламент, які є вихідцями з України.

За списками лівої «Весни» балотується Оксана Литвиненко, уродженка Луганська. Вона – одна з найвідомiших у Польщі борчинь за права жінок та є співорганізаторкою сатиричного протесту «Хрия під Радіо Марія». Ця акція була спрямована проти державного фінансування діяльності ксьондза Тадеуша Ридзика. Також Литвиненко виступає проти втручання католицького духовенства в життя жінок та меншин.

Ще однією українською мігранткою в списках польської «Весни» є Лілія Твардош. Ця жінка, яка родом з Одеси, мешкає в Польщі ще з 1997 року. Твардош також виступає за захист прав людини, як і Литвиненко.

Нагадаємо, що сьогодні на акції з нагоди 9 травн я в Києві сталися сутички.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?