На акції з нагоди 9 травня в Києві сталися сутички (відео)
Категорія
Україна
Дата публікації

На акції з нагоди 9 травня в Києві сталися сутички (відео)

На акції з нагоди 9 травня в Києві сталися сутички (відео)
Джерело:  online.ua

Під час проведення заходу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» у Києві виникло кілька конфліктів. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку «Информатор Киев», причиною непорозумінь стала наявність у деяких учасників акції забороненої символіки.

За даними РБК-Україна, поліція затримало організаторку заходу Олену Бережну - мати загиблої в автокастрофі екс-депутатки Верховної Ради від "Партії регіонів" Ірини Бережної. Під час перевірки у метро «Арсенальна» на ній була надягнена провокаційна футболка з георгіївською стрічкою. Щодо ще однієї жінки – учасниці акції, яка одягнула на себе шарф у схожих кольорах, складено адмінпротокол.

Під час ходи з метро «Арсенальна», де починалася акція, до парку Слави виникла невеличка сутичка між прихильником та противником використання забороненої символіки. Конфлікт був врегульований за допомогою співробітників поліції.

На вулиці Мазепи, по якій рухалась колона учасників акції з нагоди 9 травня, трапився незвичний інцидент – як можна побачити на відео, на проїжджій частині сиділа дівчина у «позі лотосу», не відповідаючи на жодні запитання.

Акція «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» є українським аналогом російського «Безсмертного полку», через що її критикують деякі українські патріоти та політики.

Нагадаємо, що вчора представник Володимира Зеленського звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з незвичною вимогою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?