Лідер Вірменії Пашинян звернувся до свого народу з екстреним закликом
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідер Вірменії Пашинян звернувся до свого народу з екстреним закликом

Лідер Вірменії Пашинян звернувся до свого народу з екстреним закликом
Джерело:  interfax.com.ua

21 жовтня вірменський лідер Нікол Пашинян терміново звернувся до свого народу — він наголосив, що громадяни його країни лише зі зброєю в руках зможуть домогтися прийнятного для себе рішення карабахського конфлікту. Варто звернути увагу на те, що заклик прем'єра Вірменії прозвучав після того, як президент Азербайджану Ільхам Алієв офіційно повідомив, що протягом 20 жовтня його армія звільнила одразу 25 населених пунктів. Що важливо розуміти, загалом Азербайджан звільнив вже 103 населені пункти. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Наші подальші дії - це боротьба до кінця, в ім'я прав нашого народу. Незалежно, що станеться, треба боротися. Сьогодні в контексті позиції Азербайджану боротися в ім'я прав нашого народу означає, в першу чергу, взяти зброю в руки, і стояти на захисті своєї батьківщини. При ефективній організації цього процесу ми зможемо досягти прийнятне для нас дипломатичне рішення", — заявив Нікол Пашинян.

Окрім того, він звернув увагу на те, що "Азербайджан не згоден ні на що, окрім капітуляції Карабаху".

Що важливо розуміти, офіційний Баку вже неодноразово закликав Єреван здатися, однак Вірменія ці вимоги відкидала.

"Єреван, поки не пізно, повинен вивести війська з Азербайджану. Ми й далі будемо гнати окупантів", – наголосив нещодавно азербайджанський лідер.

Окрім того, Ільхам Алієв додав, що вважає себе щасливою людиною, адже регулярно повідомляє азербайджанському народу приємні новини. Також президент публічно заявив про "велике повернення".

"Ми на порозі великого повернення. Азербайджан зробить усе, що від нього залежить, щоб громадяни країни, повернувшись на звільнені землі, жили на них спокійно й благополучно", – підкреслив президент Азербайджану.

Як уже згадувалося раніше, 27 вересня в Нагірному Карабасі, населення якого становить близько 140 тисяч осіб, поновилися запеклі бої між Вірменією і Азербайджаном. Країни оголосили військовий стан, заявили про мобілізацію, а також повідомляють про поранених і жертв серед мирного населення, а також про сотні загиблих військовослужбовців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Ердогана зробили останнє попередження Путіну і Пашиняну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?