Лідери ЄС готові обговорити введення миротворців в Україну — Орбан
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери ЄС готові обговорити введення миротворців в Україну — Орбан

Лідери ЄС готові обговорити введення миротворців в Україну — Орбан
Джерело:  online.ua

За словами угорського прем’єра Віктора Орбана, лідери країн Європейського союзу близькі до обговорення відправлення миротворчих сил в Україну, щоб унеможливити початок Третьої світової війни.

Джерело:  Index

У ЄС можуть обговорити миротворців для України

Як стверджує Віктор Орбан, західні лідери дедалі частіше говорять про можливість направлення миротворців, однак він не розповів, хто конкретно обговорює цю тему та на якому рівні.

Ми зараз близькі до того, що для європейських лідерів стане легітимним відправляти якісь миротворчі сили на фронт. Якщо так буде тривати, ми можемо дійти до Третьої світової війни, - заявив прем’єр-міністр Угорщини.

Політик також звернув увагу на те, що ще рік тому в офіційному Брюсселі тривали дискусії щодо того, чи припустимо в принципі надсилати зброю Україні, а зараз ЗСУ уже користуються західними танками та просять про винищувачі.

На Заході стверджують, що війну і Україну треба підтримувати, тому що це правильно. Але це не так. На кону стоїть питання світової війни і миру в усьому світі, - додав Орбан.

Окрім того, він повідомив, що 31 березня парламент його країни планує підтримати постанову з вимогою припинення вогню.

Ми повинні говорити не про мирні переговори, а про припинення вогню. Якщо буде припинення вогню, тоді є шанс подумати про хід мирних переговорів. В першу чергу має бути припинення вогню, щоб більше не гинули люди, щоб більше не руйнували міста, щоб більше не гинули цивільні. Якщо це буде, тоді може бути прорив, - заявив прем'єр Угорщини.

Угорщина різко змінила своє відношення до РФ та України

Що важливо розуміти, нещодавно президентка Каталін Новак заявила про підтримку мирного плану для України, який не передбачає перемоги Росії й водночас ґрунтується на "реалістичних цілях".

Сам Віктор Орбан неочікувано для всіх почав стверджувати, що його країна більше не хоче розривати економічні відносини з Росією і "радить усьому західному світу робити те ж саме".

30 березня влада РФ неочікувано для всіх внесла Угорщину до списку "недружніх" країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?