Лідери ЄС несподівано обурилися через прагнення Росії у G7
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери ЄС несподівано обурилися через прагнення Росії у G7

Лідери ЄС несподівано обурилися через прагнення Росії у G7
Джерело:  online.ua

Державні очільники Британії, Німеччини, Франції вважають неможливим повернення РФ до формату G7 через вторгнення в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами федерального німецького канцлера Ангели Меркель, Росії виключили з "сімки" через низку причин, які залишилися не вирішеними через понад 5 років. Йдеться про анексію Кримського півострова та окупацію частини Донбасу. Берлін готовий піти назустріч, але тільки після певних кроків Кремля.

Голова уряду Великобританії Борис Джонсон категорично відкинув можливість повернення РФ до G7. Він наголосив на інциденті з використанням російської хімічної зброї та провокаціях Москви у всьому світі.

"Я дуже підтримую канцлера Німеччини Меркель у думці, що ще немає підстав для повернення Росії у "Велику сімку", - підкреслив прем'єр.

Напередодні саміту G7 французький президент Еммануель Макрон заявив, що акт повернення Росії у формат може продемонструвати слабкість останнього. Більш того, він називає такий сценарій ознакою слабкості Заходу.

Як повідомляв ONLINE.UA, французька сторона наголосила, що є певні умови для повернення Росії у "сімку". Головна з них - врегулювання ситуації в Україні, яка спровокована "зовнішньою політикою" Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?