Лідери фракцій розповіли подробиці про зустріч з Володимиром Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери фракцій розповіли подробиці про зустріч з Володимиром Зеленським

Лідери фракцій розповіли подробиці про зустріч з Володимиром Зеленським
Джерело:  online.ua

Двогодинні консультації між лідерами парламентських фракцій та президентом Володимиром Зеленським завершилися. Про їхні результати розповіли журналістам на виході з будівлі адміністрації глави держави Олег Ляшко, Ірина Геращенко та Віталій Хомутинник. За інформацією ONLINE.UA, доля нинішнього парламенту вже вирішена – указ про розпуск з’явиться найближчим часом, скоріше за все завтра.

За словами Ірини Геращенко, позачергові вибори можуть відбутися або 21 липня, або 28 липня. Лідер Радикальної партії повідомив, що президент запропонував знизити прохідний бар’єр в Раду з нинішніх 5% до 3%. Також є пропозиція скасувати мажоритарну систему.

«Я буду краток – нема чого коментувати. Консультації пройшли. Дострокові вибори будуть. Я думаю, що дострокові вибори орієнтовно відбудуться 21 липня», – заявив Ляшко

Як повідомив співголова депутатської групи «Відродження» Віталій Хомутиннік, був запропонований ще один пункт виборчого законодавства – уточнення норми імперативного мандату. Але це питання зараз ще обговорюється.

За словами Ірини Геращенко, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко виступила за існування закритих списків на парламентських виборах.

Нагадаємо, що сьогодні перед початком проведення консультації щодо розпуску парламенту в будівлі Адміністрації президента виник скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?