Лідери G20 ухвалили неочікуване рішення на користь бідних країн
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери G20 ухвалили неочікуване рішення на користь бідних країн

Лідери G20 ухвалили неочікуване рішення на користь бідних країн
Джерело:  online.ua

22 листопада лідери Великої двадцятки схвалили продовження заморозки боргових виплат найбіднішими країнами до середини 2021 року у зв'язку з пандемією COVID-19. Окрім того, вони підтримали рівний доступ до вакцин. Варто звернути увагу на те, що саме пандемія і перспективи нерівномірного і невизначеного економічного відновлення були в центрі уваги дводенного онлайн-саміту під головуванням Саудівської Аравії, яка наступного місяця передасть головування у G20 Італії. Також була оприлюднена спільна заява країн G20, в якій вони наполегливо закликали приватних кредиторів взяти участь в ініціативі, що стосується заморозки боргів найбідніших країн, і заявили, що стежать за особливими проблемами, з якими стикаються африканські і малі острівні держави. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на підсумкове комюніке саміту G20 та Reuters.

Не можна не згадати про те, що ініціатива G20 щодо полегшення боргового тягаря, яку запустили незабаром після початку пандемії навесні, допомогла 46 із 73 країн, що відповідають критеріям, відкласти виплати з обслуговування боргу в 2020 році на суму 5,7 млрд доларів, вивільнивши кошти для боротьби з пандемією і зміцнення своєї економіки. Окрім того, наголошується, що лідери 20 найбільших економік світу також пообіцяли не шкодувати зусиль для забезпечення доступної та справедливої поставки ліків, тестів і вакцин проти COVID-19 "всім людям", у відповідь на побоювання з приводу того, що пандемія може посилити розбіжності між багатими і бідними в світі.

"Ми не пошкодуємо зусиль, щоб забезпечити їхній рівноправний доступ для всіх людей", — йдеться в заяві лідерів Великої двадцятки.

Окрім того, зазначається, що лідери G20 будуть працювати над тим, щоб "захищати життя, надавати підтримку, приділяючи особливу увагу найбільш вразливим, і повертати економіки на шлях відновлення зростання, захисту і створення робочих місць для всіх".

Міністр фінансів Саудівської Аравії Мохаммед аль-Джадаан звернув увагу усіх присутніх на таку річ: "G20 однозначно визнає: якщо ми залишимо якусь країну позаду, ми всі залишимося позаду".

Як повідомляв ONLINE.UA, банкіри спрогнозували, чого чекати від курсу долара до кінця 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?