Банкіри спрогнозували, чого чекати від долара до кінця 2020 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Банкіри спрогнозували, чого чекати від долара до кінця 2020 року

Банкіри спрогнозували, чого чекати від долара до кінця 2020 року
Джерело:  interfax.com.ua

Українські банкіри озвучили важливе попередження усім громадянам — вони прогнозують, що до кінця року гривня може послабитись до 29 гривень за долар. За словами експертів, це може статися через зростання випадків захворювань коронавірусом та посилення обмежень з боку Кабінету міністрів та команди президента Володимира Зеленського. Так, директор департаменту казначейства і фондових ринків Правекс Банку Артем Красовський наголосив, що перспективи поширення епідемії та посилення карантинних заходів як в Україні, так і в країнах-торговельних партнерах, є зараз важливим фактором невизначеності. Він стверджує, що до кінця року не виключая зростання до 29 грн/долар, але з оглядом на те, чи буде введений жорсткий карантин і які будуть економічні наслідки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

Експерт також звернув увагу на те, що ззміцнення гривні в поточному місяці спровоковане загальним падінням долара до більшості валют в зв'язку з виборами в США, а також присутністю на ринку декількох великих продавців-експортерів і вичікувальною позицією, яку зайняли покупці.

Своєю думкою також поділився очільник департаменту казначейства Ідея Банку Ярослав Кабін. Експерт очікує в найближчі тижні курсовий коридор на рівні 28,10-28,50 грн за долар і 29 грн за долар до кінця року.

"За його словами, серед головних чинників зміцнення курсу гривні після 5 листопада можна виділити продаж експортерами валютної виручки для оплати податку на прибуток за третій квартал, а також зменшення обсягів покупки валюти великими імпортерами енергоносіїв і електроніки в зв'язку з падінням попиту в очікуванні другої хвилі коронавірусу", — йдеться у повідомленні.

Головний менеджер з макроекономічного аналізу Райффайзен банку Аваль Сергій Колодій прогнозує, що до кінця року курс буде в інтервалі 28,5-29 грн за долар, а середньорічний курс складе близько 26,8 грн за долар.

Як повідомляв ONLINE.UA, в НБУ пояснили українцям,  що падіння курсу гривні до долара упродовж останніх місяців було викликане як зовнішніми, так і внутрішніми факторами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?